پردیس فارابی دانشگاه تهران - 97021601

کنگره بین المللی توسعه و تعالی علوم بر پایه عقلانیت وحیانی «با تکیه بر اندیشه های علامه جوادی آملی» برگزار شد

کنگره دو روزه بین المللی توسعه و تعالی علوم برپایه عقلانیت وحیانی در پردیس فارابی دانشگاه تهران به کار خود پایان داد.

در این کنگره دو روزه که با تکیه بر اندیشه های آیت الله جوادی آملی برگزار شد، علاوه بر اندیشمندان داخلی، 50 پژوهشگر و محقق از کشورهای اروپایی و جهان اسلام حضور داشتند.

ایت الله جوادی آملی در ایین پایانی این کنگره با بیان اینکه جریان عقلانیت وحیانی از گذشته با آثار علامه طباطبایی و قلم توانمند و نامه هدایت گونه امام خمینی(ره) به رهبر شوروی سابق گره خورده است افزود:در آثار این دو اندیشمند علوم اسلامی و دینی مفاهیم عقل، وحی، چگونگی سایه افکنی وحی نسبت به عقل و نحوه پرورش عقل در دامن وحی تشریح شده است.

وی تاکید کرد: جامعه در هر حالتی نیازمند وحی و تمسک به مبانی ناب الهی است که از طریق پیامبران و امامان در اختیار مردم قرار دارد و عقلانیت و حیانی تنها راه نجات بشریت است.

ایت الله جوادی آملی افزود: حوزه و دانشگاه در حقیقت فرزندان انقلاب هستند که باید به افکار و آثار بزرگان و اندیشمندان علوم اسلامی و دینی همچون علامه طباطبایی و گفتار، کلام و اندیشه های سیاسی امام(ره) توجه کنند.

مدیر حوزه های علمیه هم در این مراسم با اشاره به اینکه رویکرد عقلانیت وحیانی یک نظریه ریشه دار و عمیق اسلامی و فلسفی است افزود: این نظریه توانایی رقابت با سایر دیدگاهها را دارد و می تواند عرصه های جدیدی را پیش روی بشر قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی، ایت الله جوادی آملی را یکی از اساتید ممتاز و نمادهای نظریه عقلانیت وحیانی معرفی کرد و افزود: ایشان از جامعیت کامل در علوم اسلامی و پایه حوزه، صاحب نظر در فقه و اصول، ادبیات، فلسفه و کلام، منطق و عرفان، تفسیر و حدیث هستند.

وی آشنایی با معارف و تحولات جدید دینی و بررسی دیدگاهها و اندیشه های جهان غرب، تدریس مستمر و تحلیلی و تحقیق به ویژه در حوزه متون فلسفی _ کلامی و عرفانی را ازدیگر ویژگی های ایت الله جوادی آملی برشمرد.

حجت الاسلام عبداللهی دبیر این کنگره هم نشر و گسترش نظریه عقلانیت وحیانی در برابر عقلانیت سکولار و معرفی متفکر و نظریه پرداز جهان اسلام ایت الله جوادی آملی را از مهمترین اهداف این کنگره دانست و گفت: قرار گرفتن حیات اجتماعی و نهادهای بشری برپایه عقلانیت وحیانی از مبانی راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: 150 مقاله با محوریت مفهوم شناسی و تحلیل بنیادی موضوع کنگره، مبانی و مبادی و نتایج و لوازم عقلانیت وحیانی به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی از سوی اندیشمندان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده که تعداد 30 مقاله در مدت برگزاری کنگره مورد بحث و بررسی قرارگرفت و 60 مقاله نیز جهت چاپ در کتاب ویژه این کنگره پذیرفته شد.