کنفرانس ملی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران
یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران در پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پردیس فارابی دانشگاه تهران؛ پس از ده دوره برگزاری موفق کنفرانس بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران، یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر با همکاری انجمن بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران صبح روز سی ام بهمن ماه ۱۳۹۸ در دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم برگزار شد.
سخنرانی دکتر علیرضا محمدرضایی، رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران و رئیس این کنفرانس، دکتر محسن سریانی رئیس انجمن بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران و دکتر بابک نجار اعرابی دبیر کمیته علمی کنفرانس از بخشهای افتتاحیه صبح امروز کنفرانس بود.
دکتر محمدرضایی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر، برگزاری این همایش در پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم را به فال نیک گرفت و گفت: امیدوار هستیم پردیس فارابی دانشگاه تهران با بهرهگیری از تکنولوژی و مسائل روز بتواند در برنامهها و اهداف توسعهای خود گامهای بلندی بردارد.
وی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از تکنولوژی بینایی ماشین و پردازش تصویر تصریح کرد: روز گذشته متخصصان نقشهبرداری ایران در عرض ۷ دقیقه، ۱۳ هزار تصویر و فیلم را با بهرهگیری از پهباد تهیه کردند و از کل فضای مجموعه تصویربرداری کردند.
رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران تأکید کرد: استفاده از این ظرفیت و تکنولوژی میتواند در مدیریت منابع آبی و فضای سبز نیز بسیار راهگشا باشد.
رئیس یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر با اشاره به دریافت سالانه چندین هزار اصله نهال از شهرداریها و منابع طبیعی ابراز امیدواری کرد: با بهرهگیری از تکنولوژی بینایی ماشین و پردازش تصویر بتوانیم بر اساس استانداردهای لازم، محیط زیست و فضای سبز موجود را احیا و مدیریت و از هدر رفت منابع آبی جلوگیری کنیم.
در ادامه، دکتر محسن سریانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر از دستاندرکاران برگزاری این کنفرانس قدردانی کرد و از استقبال قابل توجه صاحبنظران برای ارائه مقاله به این کنفرانس خبر داد.
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای این انجمن طی گذشت ۱۵ سال از تأسیس آن، ادامه داد: بهصورت منظم دو کنفرانس دو سالانه توسط انجمن با همکاری دانشگاههای مختلف کشور برگزار میشود.
دکتر سریانی افزود: خوشبختانه انجمن، کنفرانسهای خود را تا چند سال آتی نیز پیشبینی و برنامهریزی نموده است.
رئیس انجمن بینایی ماشین و پردازش تصویر تصریح کرد: این انجمن یک مجله «آی اس سی» رتبه A تخصصی دارد که مورد تأیید وزارت علوم است و از مجلات برتر کشور محسوب می شود.
دکتر سریانی از استقبال صاحبنظران برای ارائه مقالات خود به کمیته علمی این کنفرانس خبر داد و گفت: شاخههای دانشجویی انجمن در دانشگاههای مختلف به کمک دانشجویان تأسیس شده است و اکنون در دانشگاههای تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، گیلان و شاهرود شاهد فعالیت شاخههای دانشجویی انجمن هستیم.
وی خواستار حضور علاقهمندان، دانشجویان و اساتید برای پذیرش مسئولیت شاخه دانشجویی و نظارت بر آن شد و اظهار داشت: برگزاری انتخابات هیأت مدیره جدید انجمن در اوایل اردیبهشت سال آینده صورت میگیرد که این انتخابات هر سه سال یک بار انجام میشود.
دکتر سریانی با دعوت از افراد فعال در این زمینه برای عضویت در انجمن از ارائه اطلاعات لازم در خصوص این موضوع در سایت انجمن ماشین بینایی و پردازش تصویر خبر داد.
رئیس انجمن ماشین بینایی و پردازش تصویر یکی از مسائل مهم انجمن را کسب مرجعیت علمی در حوزه بینایی ماشین و پردازش تصویر برشمرد و گفت: تا کنون محصولات زیادی در این حوزه تولید شده است، اما خلأ مرجع برای تأیید و حصول اطمینان خریدار از کاربردی بودن محصول یکی از نواقص و موانع موجود به شمار میرود.
وی خاطر نشان کرد: کسب مرجعیت برای انجمن بهمنظور ممیزی تولیدات به نفع مصرفکننده است. با برقراری ارتباط خوب بین شرکتها و مؤسساتی که در این زمینه فعالیت میکنند نیز شاهد اثربخشی وکارآمدی بیشتر خواهیم بود.
دکتر سریانی در پایان خواستار ارائه راهکار، پیشنهاد و ایدههای مفید توسط علاقهمندان در راستای فعالیتهای انجمن شد.
سپس، دکتر بابک نجار اعرابی دبیر علمی این کنفرانس از برگزاری نخستین دوره این کنفرانس در سال ۱۳۷۹ سخن گفت و افزود: اولین دوره این کنفرانس در دانشگاه بیرجند برگزار شد و تا کنون یک سال در میان در حال برگزاری است.
وی در قیاس این کنفرانس با سایر کنفرانسهای برگزار شده تصریح کرد: واقعیت این است که کنفرانس بینایی ماشین و پردازش تصویر نسبت به سایر کنفرانسهای عمومی مهندسی برق و کامپیوتر، با تمرکز بر روی یک حوزه تخصصی در جایگاه بهتری برای تضارب آرای متخصصان قرار دارد.
استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران در ادامه خاطر نشان کرد: اوایل برگزاری کنفرانسها در ایران معمولاً تمایل به نوع همایشهای بزرگ و گسترده بود، اما بعد از گذشت مدت نسبتاً کوتاهی نیاز به کنفرانسهای تخصصیتر احساس شد.
دکتر نجار اعرابی با اشاره به تخصصی شدن تدریجی حوزههای دانشی از کنفرانس بینایی ماشین و پردازش تصویر به عنوان نخستین کنفرانس تخصصی شکل گرفته در ایران یاد کرد و اظهار داشت: این حوزه، حوزه بسیار مهمی است.
دبیر علمی یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران، تصویر و ویدئو را جز سیگنالهایی معرفی کرد که حاوی اطلاعات زیاد بوده و ما نیز به شدت نیازمند استفاده از تصاویر برای درک اطراف خود هستیم.
وی افزود: با توسعه صنعت کلی کامپیوتر و آی تی، دانش و تکنولوژی این صنعت نیز توسعه پیدا کرده است؛ بنابراین میتوانیم ادعا کنیم که ماشینهای ما تا حدودی میتوانند درکی از تصویر و صحنه داشته باشند.
دکتر نجار اعرابی گفت: محققانی که در این حوزهها و حوزههای مرتبط با آن کار میکنند، میتوانند ابزارهای حوزه بینایی ماشین و پردازش تصویر را توسعه دهند.
وی در پایان به ارائه گزارش و آمار مقالات ارسال شده به این کنفرانس پرداخت.
در حاشیه این کنفرانس، دکتر کاظم فولادی قلعه، دبیر اجرائی کنفرانس و استادیار دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران با اعلام اینکه این کنفرانس هر دو سال یک بار بههمت انجمن ماشین بینایی و پردازش تصویر ایران و یک دانشگاه معتبر ایرانی برگزار میشود، گفت: امسال اولین دوره بینالمللی این کنفرانس با همکاری دانشگاه تهران برگزار شده است.
وی به بخشی از اهداف این کنفرانس شامل ایجاد محیطی برای طرح و ارائهی آخرین یافتهها در حوزهی بینایی ماشین و پردازش تصویر، آشنایی پژوهشگران و متخصصین این حوزه با یکدیگر و مباحثه و تبادل نظر، فراهم شدن محیطی برای آشنایی دانشجویان و علاقهمندان با متخصصان این حوزه و موضوعات بهروز این زمینه، گسترش زمینههای پژوهشی مربوط به این حوزه از طریق بسط شبکهی محققان، گسترش رابطهی صنعت، بازار و جامعه با دانشگاه از طریق طرح زمینههای کاربردی مرتبط و حضور شرکتها و نهادهای مرتبط در کارگاهها و نمایشگاههای جانبی کنفرانس، گسترش تعاملات بینالمللی در حوزهی بینایی کامپیوتری و پردازش تصویر اشاره کرد.
دکتر فولادی خاطر نشان کرد: این کنفرانس مطابق روال دورههای گذشته محلی برای ارائهی آخرین یافتههای پژوهشگران و مباحثه پیرامون ایدههای آنها در حوزهی بینایی ماشین و پردازش تصویر است و متخصصان و پژوهشگران برای ارائهی ایدههای جدید و آخرین دستاوردهای خود در این کنفرانس حاضر شدهاند.
دبیر اجرائی یازدهمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بینالمللی بینایی ماشین و پردازش تصویر تصریح کرد: طبق روال دورههای گذشتهی این کنفرانس، موافقت مراجع مربوطه برای نمایهسازی مقالات در IEEE Xplore و ISC دریافت شده است و مقالات ارائه شده در این پایگاههای معتبر بینالمللی نمایه خواهند شد.
وی در پایان افزود: موافقت رسمیIEEE مرکزی اخذ شده است و مقالات پذیرفته شده به زبان انگلیسی که در این کنفرانس ارائه میشوند، پس از طی مراحل مربوطه در برای نمایه شدن در IEEE Xplore ارسال خواهند شد. مقالات فارسی نیز جهت نمایهسازی به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ارسال میشوند.
این کنفرانس با برگزاری پنلها و کارگاههای تخصصی، جلسات ارائه مقالات و برپایی نمایشگاه ادامه دارد.
نظر شما :