روابط عمومی پردیس فارابی
نشست خبری نکوداشت پنجاهمین سال تأسیس پردیس فارابی دانشگاه تهران برگزار شد
دکتر علیرضا محمدرضایی رئیس پردیس درباره سابقه تاریخی پردیس بیان کردند: این پردیس در سال ۱۳۴۹ کار خودش را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۳ به محل فعلی پردیس منتقل شد. این پردیس ابتدا با عنوان (مدرسه عالی امور قضائی و اداری) آغاز به کار کرد و در ادامه در سال ۱۳۵۵ با زمینهایی که مرحوم ضیایی بیگدلی وقف کردند با عنوان مجتمع آموزش عالی قم کار خود را ادامه داد و سپس از سال ۱۳۸۳ با نام پردیس قم دانشگاه تهران و از سال ۱۳۹۲ به نام پردیس فارابی دانشگاه تهران در عرصه علم و عمل نقشآفرینی کرده است.
دکتر محمدرضایی افزود: پردیس فارابی به عنوان قدیمیترین و معتبرترین مرکز آموزش عالی استان سه برنامه راهبردی در دستور کار خود دارد.
نخست بینالمللی کردن پردیس است که در این زمینه اقدام به جذب دانشجویان خارجی کرد و تفاهمنامههایی را با دانشگاههای مختلف در بغداد و کوفه امضا کرد و همچنین با اتصال به شبکه مجازی دانشگاههای جهان اسلام سعی در بینالمللی کردن فعالیت خود دارد.
همچنین برنامه دوم "کارآفرینی" است که از اهداف مهم این نهاد علمی است و گفت: چهار سال است جشنواره ایده تا بازار را برگزار میکنیم که ایدههای دانشجویانی را دریافت کرده و از آنها با کمک صندوق کارآفرینی امید حمایت مالی میکنیم. نیز فعالیتها و کارگاههای مختلفی در حوزه کارآفرینی در دانشکده مدیریت تا به حال صورت گرفته که هر کدام در نوع خود یکی از مشکلات کشور را میتواند مرتفع سازد. از دیگر برنامههای پردیس در حوزه کارآفرینی راهاندازی پارک علم و فنآوری و مرکز رشد پردیس و حمایت از شرکتها و بنگاههای زودبازده است.
از دیگر برنامههای پردیس "اخلاقمداری و حس مسولیتپذیری اجتماعی" در بین دانشجویان و جامعه است که از ظرفیت دروس عمومی و بهرهمندی از استادان توانایی که در پردیس است قصد رسیدن به این مهم را داریم. همچنین در همین راستا پردیس اقدام به تأسیس مرکز مشاوره در سطح شهر را کرده که انشاءالله قصد داریم با کمک متخصصان استانی و دانشگاه تهران مشکلات هم استانیهای مخصوصاً دانشجویان را برطرف سازیم.
در ادامه دکتر سیدسعیدرضا منتظری -معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس فارابی دانشگاه تهران- بیان کرد: پردیس فارابی دارای چهار دانشکده حقوق، مدیریت، الهیات و مهندسی است که دانشکده حقوق قدیمیترین این دانشکدههاست و بسیاری از رشتههای این دانشکده حاصل تلاش همکاران ما در دانشکده حقوق برای نخستین بار در کشور است. همچنین دانشکدههای مدیریت و الهیات از معتبرترین دانشکدههای کشور هستند و استادان به نام و ممتازی در این دانشکدهها مشغول به فعالیت هستند.
منتظری با بیان اینکه آموزش در پردیس در مقطع فعلی مجازی است و پردیس در طول هفته حدود هزار کلاس به صورت مجازی برگزار میکند و با توجه به تجربه سالیان پردیس در امر آموزش مجازی آماده است تا تجارب خود را به دیگر واحدهای آموزش عالی در استان ارائه کند. او همچنین عنوان کرد: پردیس فارابی با پشتیبانی علمی دانشگاه تهران فعالیت میکند و این توانایی را دارد که بسیاری از مشکلات شهر و استان قم را با بهرهمندی از ظرفیت عظیم دانشگاه تهران برطرف سازد.
وی با اشاره به فعالیتهای اجتماعی پردیس فارابی گفت: زمانی که کرونا در قم شیوع پیدا کرد ۱۵۰ میلیون تومان به دانشگاه علوم پزشکی استان در قالب کمکهای غیر نقدی کمک کردیم و همچنین لوازم بهداشتی و اقلام موردنیاز نیز تهیه کردیم. همچنین در حوزه دانشجویی نیز سعی در کمک به دانشجویان نیازمند برای تهیه لوازم مورد نیاز آموش مجازی داشتیم که در این زمینه به کمک خیرین فعالیتهای انجام گرفت و غالب مشکلات این دانشجویان مرتفع شد.
پردیس فارابی بر آن است که بهصورت عملی وحدت حوزه و دانشگاه را انجام دهد چون بر این اعتقاداست که با دوستی و اتحاد حوزه و دانشگاه بسیاری از مشکلات استان و کشور حلشدنی است.
منتظری با بیان اینکه همایشهای مختلفی در حوزه مدیریت و بازاریابی توسط این دانشگاه برگزار شده است، افزود: همایش ملی حسابداری را سال گذشته برگزار کردیم، و نیز همایش سرمایه اجتماعی و نیز از ایده تا بازار.
وی ادامه داد: از همایشهای دیگر این دانشگاه که توسط دانشکده الهیات برگزار و در نوع خود بینظیر بود همایش ملی کرونا و زندگی مؤمنانه به مدت هشت ماه بود در واقع این همایش به همت ریاست دانشکده الهیات جناب آقای دکتر مسلم محمدی از همان هفته نخست شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد و مهمانهای از داخل و خارج به ایفاد سخنرانی پرداختند.
دبیر اجرایی نکوداشت -دکتر منتظری- با اشاره به برگزاری نکوداشت پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه پردیس فارابی گفت: این موضوع افتخار است که این دانشگاه به مدت نیمقرن در استان و کشور فعال است و اهداف ما از برگزاری این نکوداشت معرفی پردیس در استان به عنوان نماد آموزش عالی استان و استفاده از ظرفیتهای آن در سطح استان و شناسایی فارغالتحصیلان و به کار گیری تواناییهای آنها برای رفع مشکلات کشوری و دانشگاهی و نیز بینالمللی ساختن پردیس است.
از کارهای که برای این نکوداشت صورت گرفته میتوان به رونمایی از لوگو و پرچم، تهیه تمبر یادبود پردیس و رونمایی از آن در روز نکوداشت، رونمایی از سردیس دکتر ضیایی بیگدلی مؤسس پردیس و تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران پردیس، ساخت مستند پردیس با بهرهگیری از ظرفیت فارغالتحصیلان، تجلیل از استادان با سابقه پردیس و برگزاری مسابقه فیلم، عکس، داستان و شعر درباره پردیس فارابی و افتتاح و تکمیل پروژههای سایت دوم پردیس است.
نظر شما :