روابط عمومی؛
نخستین کنفرانس زبان عربی و تمدن اسلامی برگزار شد
نخستین کنفرانس زبان عربی و تمدن اسلامی روز دوشنبه 23 فروردین ماه 1400، با مشارکت دانشگاه کوفه، دانشگاه بین المللی سلیمان ترکیه، منتدی اللغة العربیة وآدابها، دانشگاه الزهراء و دانشگاه ادیان و مذاهب در پردیس فارابی دانشکاه تهران آغاز به کار کرد و تا چهارشنبه 25 فروردین 1400 ادامه داشت.
این کنفرانس بین المللی هم زمان در سه دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران (ایران)، دانشگاه کوفه (عراق) و دانشگاه بین المللی سلیمان (ترکیه) به صورت مجازی آغاز به کار کرد.
در روز نخست و در آئین افتتاحیه، پس از تلاوت قران کریم از آستان مبارک حضرت امیرالمؤمنین(ع) و نجف اشرف، دکتر علی رضا محمد رضایی، رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران، ضمن عرض خیر مقدم به اساتید و دانشجویان ایرانی و اساتید و دانشجویان بین المللی، به پاس ارائه مقالات و نظریات به روز در کنفرانس از همه کسانی که با ارائه مقاله همکاری کردند و تمامی دست اندرکاران، تشکر و قدردانی نمود. ایشان هدف از برگزاری کنفرانس به عنوان نخستین کنفرانس در این حوزه پیشگام ایجاد هم افزایی علمی و فرهنگی از طریق تبادل تجربیات میان دانشگاه های جهان اسلام و به ویژه توسعه ارتباطات و تعاملات اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی در این حوزه دانست.
وی اظهار امیدواری کرد دومین کنفرانس زبان عربی و تمدن اسلامی بتواند در سال آینده با عنوان "زبان عربی و کارکردهای آن در صحنه زندگی" نقش خود را در پاسخگویی به نیازهای روز جامعه ایفا نماید.
سپس، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، طی تماس ویدئویی به اهمیت ویژه برگزاری این همایش در به روز رسانی و احیای ارتباطات علمی بین المللی در حوزه تمدن اسلامی با محوریت زبان عربی به عنوان رسانه منطقه ای جهان اسلام و به ویژه زبان وحی اشاره کردند و در پایان از پردیس فارابی دانشگاه تهران که در موضوع آموزش و پژوهش خود در ایران سرآمد است و در صحنه بین المللی به خوبی شناخته شده است، تقدیر و تشکر کرد.
در مراسم افتتاحیه کنفرانس، آقای دکتر یاسر لفتة حسون، رئیس دانشگاه کوفه، آقای دکتر مصعب جمل، رئیس دانشگاه بین المللی سلیمان، آقای دکتر سلیم الجصانی، رئیس انجمن زبان و ادبیات عربی عراق از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
آقای دکتر یاسر لفتة حسون (رئیس دانشگاه کوفه) در باب نقش زبان عربی در شکل گیری تمدن اسلامی در حوزه های علمی و فرهنگی به عنوان مؤلفه اتحاد و حلقه اتصال مسلمانان به ایراد سخن پرداخت.
در ادامه، نوبت به سخنرانی آقای دکتر مصعب جمل، رئیس دانشگاه بین المللی سلیمان رسید. وی، زبان عربی را زبان ریشه داری دانست که تاریخ آن به پیدایش انسان بر می گردد و آینده نیز به زبان عربی است. ایشان همچنین گفت: این زبان زبان قرآن است و زبان اهل بهشت است و نیز زبان اهل دانش است؛ چون اسلام زبان عربی را زبان رسمی عبادت و تجارت و اصول دین و قوانین جامعه معرفی کرده است.
سپس، دکتر ناصر قاسمی، دبیر علمی کنفرانس، از کمیت و کیفیت مقالات پذیرفته شده در کنفرانس گزارشی ارائه داد. وی افزود در آستانه برگزاری کنفرانس بیش از 200 مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که پس از عبور از مرحله داوری و نقد علمی 150 مقاله داخلی و خارجی پذیرش شده و طی سه روز برگزاری ارائه خواهند شد.
همچنین، دکتر سید سعید منتظری، دبیر اجرایی کنفرانس، به ارائه جزئیات و نحوه برگزاری نشست ها و پنل های تخصصی و شیوه ارائه آنلاین مقالات و چاپ مقالات پذیرفته گزارش مختصری ارائه داد.
در روز نخست، میهمان ویژه جلسه علمی افتتاحیه کنفرانس، آقای دکتر محمد علی آذرشب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در باب نقش تمدن ساز زبان عربی در شکل گیری و شکوفایی تمدن اسلامی به ایراد سخن پرداخت.
مراسم افتتاحیه کنفرانس، ساعت 12 روز دوشنبه 23 فروردین ماه 1400 به پایان رسید.
لازم به ذکر است پنل های فارسی و عربی ارائه مقالات کنفرانس، بعد از ظهر روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه و در دو نوبت در ساعت های 17:30 لغایت 19:30 و ساعت 20 لغایت 22 به وقت ایران به صورت بر خط برگزار شد.
نظر شما :