آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر؛

سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر، از طراحی نسل بعدی شبکه‌های اجتماعی بر مبنای رویکرد امتدادی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر خبر داد

۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۹ کد : ۱۵۸۹۶ اخبار
تعداد بازدید:۸۰۷
دکتر کاظم فولادی، سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر، از طراحی نسل بعدی شبکه‌های اجتماعی بر مبنای رویکرد امتدادی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر خبر داد.

 

دکتر کاظم فولادی قلعه، سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر، از طراحی نسل بعدی شبکه‌های اجتماعی بر مبنای رویکرد امتدادی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر خبر داد.

فولادی در رادیو گفت‌وگو اظهار کرد: آنچه که مردم از شبکه ملی اطلاعات تصور می‌کنند، یک اینترنت فیلتر شده است، در حالی که این شبکه یک زیرساخت ارتباطی برای فضای سایبر کشور است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت‌وگو؛ دکتر کاظم فولادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر، با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» مورخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۰، درباره چرایی عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات گفت: مردم شبکه ملی اطلاعات را اینترنت فیلتر شده می‌شناسند، در صورتی که شبکه ملی اطلاعات بستری برای قطع یا فیلتر اینترنت نیست بلکه زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور است.

وی افزود: تا زمانی که این برداشت اشتباه در عموم مردم اصلاح نشود و تحقق شبکه ملی اطلاعات به عنوان مطالبه عمومی مردم پیگیری نشود، اتفاق مهمی در این حوزه رقم نمی‌خورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، مدیریت فضای مجازی با تکیه بر مفهوم فیلترینگ را اساساً نادرست دانست و افزود: قطع دسترسی مردم از پلتفرم‌هایی که هم‌اکنون در آنها فعالیت می‌کنند یا به کسب‌وکار مشغولند، به منظور مدیریت فضای سایبر، شیوه‌ای غیرعلمی و نادرست است.

فولادی با تاکید بر اینکه فیلترینگ اختراع جریان انقلابی و حزب‌الهی در نظام نیست و فیلترینگ در دولت اصلاحات شروع شده است، گفت: اگر اعتقاد داریم مردم در پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای غیربومی اسیر شده‌اند، نباید با فیلترینگ درها را به روی آنها ببندیم، بلکه باید راه نجات آنها را فراهم کنیم.

وی مخدوش بودن مبانی نظری شبکه ملی اطلاعات، عدم وجود پروتکل اختصاصی برای این شبکه، برداشت‌های متفاوت از سند تبیین الزامات تحقق شبکه ملی، تعدد نهادهای زیربط و عدم تعریف روشن مأموریت هر کدام از آنها در قالب یک طرح اقدام را از جمله دلایل عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد.

فولادی به خطر افتادن منافع برخی جریانات و اقدامات فعال آنها، از جمله رسانه های بازتابی مخالف انقلاب را از دیگر دلایل عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات دانست.

این کارشناس فضای سایبر با بیان اینکه متاسفانه در مدیریت فضای مجازی سیطره رویکرد دو فضایی در سطح کلان حاکمیتی به خصوص در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی و شورای انقلاب فرهنگی حاکم است، عنوان کرد که بسیاری از مشکلاتی که در فضای مجازی امروز می‌بینیم، ناشی از این رویکرد است.

فولادی اظهار داشت: ریشه‌ی انحرافات و مفاسدی که در فضای مجازی نهادینه شده است، مربوط به سیطره رویکرد دو فضایی و پذیرش ملزومات آن است.

وی، فضای سایبر را به عنوان فضایی که اطلاعات در آن جریان دارد، دارای سه رکن کنترل، ارتباطات و محاسبات دانست و افزود: کنترل به عنوان موضوع اساسی فضای سایبر به معنی تغذیه هدفمند و جهت‌مند اطلاعات است.

سرپرست آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران، در ادامه از طراحی نسل جدید شبکه‌های اجتماعی بر مبنای رویکرد امتدادی خبر داد و افزود: نسل جدید شبکه‌های اجتماعی در آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران طراحی شده و در کنفرانس بین‌المللی فضای سایبر در آبان ماه سال جاری از آن رونمایی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضع ما این نیست که از آنچه غرب به ما ارائه می‌دهد تقلید کنیم، از طراحی دو نسل دیگر شبکه‌های اجتماعی خبر داد و تحقق این امر را نیز نیازمند فراهم شدن شبکه ملی اطلاعات و زیرساخت ارتباطی مستقل دانست.

کلید واژه ها: آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر شبکه های اجتماعی


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.