اولین پیش نشست از مجموعه پیش نشست های طرح تاسیس آزمایشگاه پژوهشی هنر و رسانه دینی دانشگاه تهران برگزار شد

۳۰ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۵:۱۴ کد : ۳۳۹۴۴ اخبار
تعداد بازدید:۲۶۵
اولین پیش نشست از مجموعه پیش نشست های طرح تاسیس آزمایشگاه پژوهشی هنر و رسانه دینی دانشگاه تهران سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ با حضور پرشور استادان و دانشجویان به صورت حضوری و مجازی و با حمایت گروه علوم قرآن و حدیث و همت معاونت پژوهشی دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر مسلم طاهری معاون پژوهشی دانشکده ضمن خیرمقدم به حاضران، به اهداف تاسیس آزمایشگاه ، جدید بودن این ابتکار در فضای علوم انسانی و الهیاتی دانشگاه و ضرورت حضور دانشکده الهیات در عرصه هنر و رسانه با اقتضای انتظار جامعه و با توجه به رسالت دانشگاه تهران در دوره مدیریت جدید اشاره کرد.
دکتر فتح الله نجارزادگان اولین سخنران پیش نشست به وجود گرایش هنر و رسانه در مقطع کارشناسی از سال ۹۵ و تصمیم به تاسیس این گرایش در مرحله ارشد در آینده نزدیک اشاره کرد و ضمن تاکید بر تعامل با استادان مرتبط با این حوزه، از دانشگاه خواست تا شرکت در کارگاه های این آزمایشگاه را برای دانشجویان الزامی کند.
دکتر سید محمدباقر جعفری معاون آموزشی دانشکدگان فارابی نیز سرعت و جهش تغییرات در دانش مهندسی و دولبه بودن رسانه را ضرورتی مهم برای تعامل عرصه الهیات و هنر خواند.
دکتر شاهرخ اسدی معاون پژوهشی دانشکدگان فارابی نیز به خروجی محصولات این آزمایشگاه از منظر بوم کسب و کار تاکید کرد و امیدواری کرد که محصولات این آزمایشگاه بتواند مخاطبان خود را پیدا کند. دکتر سیدمحمدعلی دیباجی دانشیار گروه فلسفه دانشکدگان فارابی نیز بر ظرفیت شهر قم و دانشگاه تهران و دانشکدگان فارابی تاکید کرد و با توجه به نظریه سبد رسانه و سواد رسانه، مسئله رسانه را چیزی فراتر از یک انتخاب و بلکه یک ضرورت ترسیم کرد.
دکتر کاظم فولادی قلعه معاون آموزشی دانشکده مهندسی دانشکدگان فارابی نیز ضمن برشمردن تجربیات تاسیس آزمایشگاه در دانشکده های فنی، اقدام تاسیس این آزمایشگاه هنر و رسانه دینی را تحسین کرد. سرپرست آزمایشگاه فضای سایبر دانشگاه تهران هم چنین از آمادگی این آزمایشگاه، برای انتقال تجربیات به آزمایشگاه در حال تاسیس هنر و رسانه دینی خبر داد. مشارکت شرکت کنندگان نشست در قالب طرح سوال و پیشنهاد، بخش پایانی نشست بود که با پاسخ استادان حاضر در نشست همراه بود. لازم به ذکر است که طرح تاسیس آزمایشگاه پژوهشی هنر و رسانه دینی دانشگاه تهران(شهاب مبین) به هدف توسعه تعامل رشته های الهیات و مهندسی در حوزه هنر و رسانه و جذب دانشجویان مستعد در رشته های الهیات و مهندسی در اسفند ماه ۱۴۰۱ شکل گرفت و قرار است به زودی آئین افتتاحیه این طرح با حضور شخصیت های مطرح علمی هنری و رسانه ای کشور در دانشگاه تهران افتتاح گردد.
گفتنی است "شهاب مبین" برگرفته از قرآن کریم (حجر:۱۸) است. حروف عنوان "شهاب مبین"، به ترتیب ناظر به شعر و داستان، هنرهای تجسمی، انیمیشن، بازی های رایانه ای، متاورس و هوش مصنوعی، باستان شناسی و معماری، فیلم کوتاه و هنرهای نمایشی و نرم افزارها و اپلیکیشن های دینی است.

 


( ۱ )

نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.