چهارمین نشست تخصصی همایش «وفاق ملی» با عنوان «الهیات وفاق» برگزار شد

۲۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۰:۰۱ کد : ۴۵۴۳۲ اخبار
تعداد بازدید:۷۹
چهارمین نشست تخصصی همایش «وفاق ملی» با عنوان «الهیات وفاق» که به همت معاونت راهبردی ریاست جمهوری و با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و پژوهشکده اندیشه دینی معاصر در دانشکدگان فارابی برگزار شد.

چهارمین نشست تخصصی همایش «وفاق ملی» با عنوان «الهیات وفاق» که به همت معاونت راهبردی ریاست جمهوری و با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و پژوهشکده اندیشه دینی معاصر در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ در دانشکدگان فارابی برگزار شد.

چهارمین نشست تخصصی همایش «وفاق ملی» با عنوان «الهیات وفاق» با حضور جناب آقای دکتر مسلم محمدی، رئیس محترم دانشکدگان و دانشیار دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی، جناب آقای دکتر علی راد، دانشیار محترم دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی، جناب آقای دکتر مهراب صادق‌نیا، دانشیار محترم دانشگاه ادیان و مذاهب و جناب آقای دکتر علی مهجور، دبیر محترم نشست و استادیار پژوهشکده اندیشه دینی معاصر به عنوان اعضای نشست و تعدادی از اساتید و پژوهشگران علاقمند در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۰ در دانشکدگان فارابی در محل تالار امام هادی علیه‌السلام دانشکده الهیات برگزار شد، این نشست به صورت مجازی و از طریق تارنمای الکترونیکی دانشگاه تهران پخش شد. 
در ابتدا، جناب آقای دکتر علی مهجور به عنوان دبیر نشست ضمن تشکر از معاونت راهبردی ریاست جمهوری، مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، معاونت پژوهش و فناوری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و پژوهشکده اندیشه دینی معاصر و تشکر ویژه از جناب آقای دکتر مسلم محمدی، رئیس دانشکدگان فارابی و آقای دکتر مهدی پورحسین، رئیس پژوهشکده اندیشه دینی معاصر اقدام به معرفی سخنرانان نشست کردند و با طرح پرسش با این موضوع که دریافت و تعریف اساتید از مفهوم «الهیات وفاق» چیست و این مفهوم چه ارتباطی به «وفاق ملی» دارد، برنامه را شروع کردند.
در ادامه جناب آقای دکتر مسلم محمدی به عنوان رئیس دانشکدگان فارابی ضمن عرض خیرمقدم به اساتید و مهمانان حاضر در جلسه و دانشجویان، علاقمندان وپژوهشگرانی که به صورت مجازی این نشست را دنبال می کردند و تشکر از دست اندرکاران برگزاری این نشست علمی، درخواست همکاری های تکمیلی و بیشتر و تبادلات علمی و پژوهشی با معاونت محترم راهبردی ریاست جمهوری داشتند و درخصوص موضوع نشست اقدام به ارائه ایده ای به عنوان «نقد و تبیین، ارتباط بین نخبگان و حاکمیت» کردند و در این خصوص و ارتباط آن با موضوع نشست توضیحاتی دادند. 
سپس جناب آقای دکتر علی راد به منظور اعلام نظر در خصوص پرسش مطرح شده و موضوع نشست دعوت شدند و ایشان با تایید سخنان جناب آقای دکتر محمدی در خصوص نو و تازه بودن موضوع الهیات وفاق و اینکه تاکنون پژوهش جدی در این زمینه صورت نگرفته است سخنان خود را شروع کردند و عرض کردند الهیات وفاق را میشود از دو منظر مورد واکاوی قرارداد و جایگاه این بحث را در مطالعات دین پژوهی یا مطالعات میان رشته‌ای و مناسبات دین با سیاست و جامعه شناسی بررسی کرد. ایشان در ادامه بحث در خصوص مولفه های وفاق قرآنی توضیحاتی دادند. 
در ادامه جناب آقای دکتر مهراب صادق‌نیا در خصوص موضوع نشست ضمن توضیح کلمه «وفاق» توضیحاتی در خصوص «الهیات وفاق» و پرسش مطرح شده ارائه کردند ایشان در بخشی از سخنان خود بیان کردند، الهیات وفاق در حوزه سیاسی بر نوعی پرهیز استوار است به این معنا که باید به معتقدات خودم پایدار باشم و از تلاش برای به حاشیه راندن دیگری پرهیز کنم؛ وفاق از مصادیق خیر عمومی است و مشارکت همه اعضا را می‌طلبد. 
 وفاق مصداق خیر عمومی است یعنی افراد باید با هر ذهنیت گرایش و باور بر تحقق خیر عمومی سهیم شوند و وفاق بر مبنای تمایز و پرهیز است و صرفا بناست که همدیگر را بپذیریم به این معنا که تلاش نکنیم دیگری را تغییر دهیم.
در انتهای نشست اساتید به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ دادند. 
قابل ذکر است همایش وفاق ملی به منظور تبادل‌نظر و گفت‌وگو درباره ابعاد مفهومی «وفاق ملی»، ملزوماتش و کارکرد آن برای حل مشکلات کشور در روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه، ساعت ۷:۳۰ با حضور رئیس‌جمهوری در کتابخانه ملی برگزار می گردد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
لینک سایت دبیرخانه همایش وفاق ملی : 
https://vefaghemelli.ir/
 


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.